ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Χωρίς αστικά λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη λόγω απεργίας των εργαζομένων

Θεσσαλονίκη: Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Νέα 24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ αύριο Τετάρτη προκηρύξαν οι εργαζόμενοι. «Προφανώς η κατάσταση της συνεχιζόμενης απαξίωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζόμενων, να εξυπηρετεί τα σχέδια τους ώστε οδεύοντας το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία σε κατάσταση απόγνωσης, να φαντάζει η οποιαδήποτε πρόταση ξεπουλήματος σαν η μόνη λύση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και υπογραμμίζεται ότι «μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, «σε μια ακόμη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, με συνεχείς αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη για την επιβίωση της κάθε οικογένειας, με έμμεση μείωση μισθών λόγω πρωτοφανούς αύξησης του πληθωρισμού, σε μας συνεχίζουν την πολιτική της οικονομικής μας εξαθλίωσης με την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση μέρους των μισθών μας και την συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό με τη μη υπογραφή ΣΣΕ».

Οι δημόσιες δεσμεύσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, «για διευθέτηση των αιτημάτων μας εντός ολίγων ημερών έχουν μετατραπεί σε πολύμηνες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις». Τονίζεται ότι «άκαρπες θα αποδειχθούν και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, καθώς καθημερινά πλέον εισπράττουμε την συμπαράσταση για το δίκιο του αγώνα μας όλου του εργατικού κόσμου, καθώς και της κοινής γνώμης των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων, «ο αγώνας για την δικαίωση μας θα έχει συνέχεια», ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αναστάτωση που προκαλούν οι κινητοποιήσεις μας που θα ενταθούν, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του επιβατικού κοινού και της πόλης μας».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr