Για βαριές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη προτείνεται η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Για βαριές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη προτείνεται η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Άσκησε πιέσεις για δεσμεύσεις λογαριασμών του Γιάννη Αλαφούζου. Η εισαγγελέας προτείνει να καθίσει στο εδώλιο για παρεμβάσεις σε εισαγγελείς, για ενοχοποίηση δημοσιογράφου και άλλες υποθέσεις

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σωρεία παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και για τη δέσμευση λογαριασμών του εκδότη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου, ζητείται από την εισαγγελέα Ελένη Μετσοβίτου- Φλουρή η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Κατά την εισαγγελέα, προκύπτει από τις έρευνες, ότι το καλοκαίρι του 2016 άσκησε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος αφόρητες πιέσεις στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Παν. Αθανασίου να επισπεύσει τους φορολογικούς ελέγχους για τον κ. Αλαφούζο και να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του, ώστε να μην μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρεται σε πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ενοχοποίηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, αλλά και τους φορολογικούς ελέγχους του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλο.

Τέλος, παραπομπή προτείνεται για τον πρώην υπουργό, εκτός από την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στην υπόθεση Novartis, και για τις πιέσεις που άσκησε σε εισαγγελείς, όπως η Ελένη Ράικου, η Γεωργία Τσατάνη και ο Παν. Αθανασίου.

Αναλυτικά το απόσπασμα της πρότασης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ελένης Μετσοβίτου- Φλουρή.

Παρενέβη στο έργο τού τότε Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στις παρακάτω αναφερόμενες περιπτώσεις: περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2015 αλλά και κατά τη διάρκεια του έτους 2016 , ενώ ο προαναφερόμενος Οικονομικός Εισαγγελέας διερευνούσε τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις σχετικά με τις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργου, Μ. Βρετανίας και των 65 εμβασμάτων εξωτερικού, παρενέβη εκ νέου στο έργο του, σχετικά με υποθέσεις που αφορούσαν σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών-καναλάρχες και συγκεκριμένα τους Ιωάννη Αλαφούζο και Ανδρέα Βγενόπουλο, απαιτώντας από τον εισαγγελέα Αθανασίου να φροντίσει να περατωθεί τάχιστα ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος τους.

Προκειμένου δε να επιτευχθεί αυτό, ζήτησε από τον εισαγγελέα, να πιέσει τους αρμόδιους φορολογικούς ελεγκτές διατυπώνοντας την απειλή, ειδικά για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ότι αν δεν περαιωθεί άμεσα ο φορολογικός έλεγχος, θα καταγγείλει μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, ότι οι ελεγκτές που διενήργησαν τον έλεγχο, τα έχουν αρπάξει από τον Βγενόπουλο, παρότι δεν είχε στοιχεία για κάτι τέτοιο. Με την πράξη του αυτή αποσκοπούσε να προκαλέσει βλάβη στον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος, με τον τρόπο αυτό και εσπευσμένα, θα καθίστατο ύποπτος και διωκόμενος για εγκλήματα χωρίς προηγούμενο επαρκή και ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων που υπήρχαν.

Όσον αφορά δε στην διενεργούμενη έρευνα σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου, περί τον Αύγουστο 2016, άσκησε αφόρητες και ιδιαίτερες πιέσεις, προκειμένου να περατωθεί γρήγορα ο φορολογικός έλεγχος με σκοπό ώστε, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και κατ’ αυτό τον τρόπο να αποκλειστεί από τη διαδικασία χορήγησης αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, λόγω έλλειψης οικονομικής φερεγγυότητας. Ως μέσον δε πίεσης διοχέτευσε στον τύπο την πληροφορία, στην οποία ανέφερε ότι ο εισαγγελέας Αθανασίου ολιγωρούσε σχετικά με την διεκπεραίωση του φορολογικού έλεγχου σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου, φοβούμενος επιθέσεις από ΜΜΕ συμφερόντων του τελευταίου και διότι ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT