Δίκη προπονητή ιστιοπλοϊας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Δίκη προπονητή ιστιοπλοϊας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας του πριν δέκα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στην φυλακή, καθώς το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Λίγο νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας πως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Όπως ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί» κάτι που ο Εισαγγελέας τόνισε ότι συνιστά «εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά” και επομένως δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου».

Αντίστοιχα για την ειλικρινή μεταμέλεια ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή