Ταξί: Έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα – Το νέο τιμολόγιο

Ταξί: Έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα – Το νέο τιμολόγιο

Σε συμφωνία κατέληξαν ο ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών για το νέο τιμολόγιο στα ταξί. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Beat που επιβάλλει κόστος προμίσθωσης έως 2 ευρώ, η ενεργειακή κρίση φέρνει σημαντικές αυξήσεις στα κόμιστρα όλων των ταξί.

Χτες, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συναντήθηκαν με στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αποφάσισαν για το νέο τιμολόγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώτου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ΣΑΤΑ, όταν κάποιος θα μπαίνει μέσα σε ένα ταξί, η σημαία (η αρχική χρέωση) θα ξεκινάει από το 1,80 ευρώ, αντί για 1,19 ευρώ που ισχύει τώρα. Παράλληλα, η χρέωση για την ελάχιστη διαδρομή θα διαμορφωθεί σε 4 ευρώ, από 3,16 που είναι σήμερα.

Η χρέωση για μια απλή διαδρομή, η λεγόμενη μονή ταρίφα, θα είναι αρκετά πιο αυξημένη: 0,90 ευρώ ανά χιλιόμετρο (αντί για 0,68 ευρώ). Μικρότερη είναι η αύξηση για τη νυχτερινή διαδρομή, τη λεγόμενη διπλή ταρίφα: 1,25 ευρώ ανά χιλιόμετρο (από 1,19).

Στα 40 ευρώ (από 35 ευρώ σήμερα) αναπροσαρμόζεται η κούρσα για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ η χρέωση για διαδρομή από λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς ΚΤΕΛ διαμορφώνεται στο 1,07 ευρώ. Οι αποσκευές άνω των 10 κιλών θα χρεώνονται 40 λεπτά η μία.

Δείτε αναλυτικά το νέο τιμολόγιο:

Ταξί: Έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα – Το νέο τιμολόγιο-1
Πηγή: Facebook/Sata Taxi

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών υπήρξε μία καταρχήν συμφωνία ως προς το ύψος των αυξήσεων, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται τις προσεχείς ημέρες. Δεν διευκρινίζεται ακόμη και από πότε θα ισχύουν οι αυξήσεις αυτές. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή