Ιστιοφόρο με 56 μετανάστες προσάραξε σε κολπίσκο στη Ρόδο

Ιστιοφόρο με 56 μετανάστες προσάραξε σε κολπίσκο στη Ρόδο

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστιοφόρο σκάφος με 56 μετανάστες (16 ανήλικους, 12 γυναίκες και 28 άνδρες) προσάραξε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε κολπίσκο νοτιοδυτικά της Ρόδου. Οι μετανάστες εξήλθαν μόνοι από το σκάφος και παρέμειναν στην ακτή.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού και από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού και ένα VAN της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου.

Οι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών που φέρεται να επέβαιναν μαζί με τους 108 μετανάστες (21 παιδιά 24 γυναίκες και 63 άνδρες) σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου.

Οι μετανάστες διασώθηκαν μετά από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος, ενώ σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή