Κορωνοϊός: 4.832 νέα κρούσματα, 11 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 4.832 νέα κρούσματα, 11 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

H ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους με κορωνοϊό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 4.832 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με δεδομένα του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 781.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 11 θάνατοι από COVID-19. Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.099 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 97 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 45 (46.39%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 52 (53.61%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.712 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 128 (ημερήσια μεταβολή -27.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 135 ασθενείς.

Παγώνη για κορωνοϊό: Κυκλοφορούν 4-5 παραλλαγές της Όμικρον στην Αττική

Τέσσερις με πέντε διαφορετικές παραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού κυκλοφορούν στην Αττική, αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Από αυτές, η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι αναμενόμενη και λογική, ενώ οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες.

Η ίδια εξήγησε ότι αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή