Κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε στην Ασφάλεια με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι ως κατηγορουμένη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνια κατάθεση στην αστυνομία έδωσε χθες η αδελφή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, ένα εικοσιτετράωρο μετά την υποβολή του πορίσματος των ιατροδικαστών, που αποδίδει τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ιριδας, σε εγκληματική ενέργεια.

Ενας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι ότι την ημέρα θανάτου τής μόλις 6 μηνών Ιριδας, η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μαζί με την 33χρονη αδελφή της Ρούλα και την 9χρονη Τζωρτζίνα, που κατέληξε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα από χρήση κεταμίνης, που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, πάντως, κλήθηκε στην Ασφάλεια με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι ως κατηγορουμένη.

Η κατάθεση της ολοκληρώθηκε έπειτα από 10 ώρες και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση. Σε παλαιότερη κατάθεσή της στο πλαίσιο προανάκρισης για τον θάνατο του βρέφους, την άνοιξη του 2021, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι εκείνη είχε βρει νεκρή στην κούνια της την Ιριδα και είχε καλέσει αμέσως το ΕΚΑΒ. «Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 02.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, τη σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε», είχε πει στην πρώτη της κατάθεση η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ενώ αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξή της είχε διαφοροποιηθεί, σημειώνοντας ότι το μωρό ξύπνησε και στις 7.30. «Γύρω στις 7.30, περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο, της λέω της Ρούλας: “Πήγαινε εσύ”, γιατί μέσα στον ύπνο μου δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε».

Το διάστημα που ακολούθησε τη σύλληψη και προφυλάκιση της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο, αρχές του 2022, της 9χρονης Τζωρτζίνας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι η αδελφή της ήταν υπόδειγμα μητέρας – «για μένα ήταν μια μάνα υπόδειγμα. Τη στηρίζω μέχρι τελικής πτώσεως, θα τη στηρίξουμε ό,τι και να λένε». Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας υπεβλήθη τη Δευτέρα στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών. Οπως έγινε γνωστό, αποδίδει τους θανάτους των δύο παιδιών σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα σε θάνατο από ασφυξία. «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση των ιατροδικαστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή