ΚΟΙΝΩΝΙΑ

COVID-19: «Εκτόξευση» με 12.537 νέες λοιμώξεις

Ανοδική πορεία καταγράφουν τα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς χθες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έφτασαν συνολικά τα 12.537

COVID-19: «Εκτόξευση» με 12.537 νέες λοιμώξεις

Ανοδική πορεία καταγράφουν τα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς χθες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έφτασαν συνολικά τα 12.537. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων ήταν 1.921. Στη συντριπτική πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (7.946) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 764 και το Ηράκλειο με 697. Χθες ανακοινώθηκαν 14 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό θανάτων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει συνολικά τους 30.115. Σε ποσοστό 95,7% πρόκειται για ασθενείς που είχαν υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών. Διασωληνωμένοι ήταν χθες 96 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη, ωστόσο η αύξηση νέων κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία για τη διατήρηση του αριθμού νοσηλειών σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Δεκατέσσερις οι θάνατοι ασθενών, 96 οι διασωληνωμένοι – Ανησυχία για την έξαρση εξαιτίας των υποπαραλλαγών «Ομικρον» 4 και 5.

Οι ειδικοί παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές, καθώς οι υποπαραλλαγές «Ομικρον» 4 και 5 εμφανίζουν έξαρση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η ευκολία μετάδοσης των νέων υποπαραλλαγών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων λόγω καλοκαιριού διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο ευαίσθητο περιβάλλον. Σε διεθνές επίπεδο εκφράζεται ανησυχία για την πιθανότητα να εκδηλωθεί ένα νέο παγκόσμιο κύμα της νόσου ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.