Χειροπέδες σε δύο μέλη εγκληματικής ομάδας που «άνοιγε» αυτοκίνητα στα νότια προάστια

Χειροπέδες σε δύο μέλη εγκληματικής ομάδας που «άνοιγε» αυτοκίνητα στα νότια προάστια

Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία και δραστηριοποιούμενοι στις περιοχές του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου, προέβαιναν σε κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ.Ε.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (20/6) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για ένταξη σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Άνω Λιόσια και Νέα Φιλαδέλφεια, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται επιπρόσθετα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για τα ίδια αδικήματα 24χρονος μέλος της ομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου του 2021 είχαν συγκροτήσει συμμορία και δραστηριοποιούμενοι στις περιοχές του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου, προέβαιναν σε κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ.Ε..

Κινούμενοι με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της εγκληματικής ομάδας στις παραπάνω περιοχές, αναζητούσαν οχήματα συγκεκριμένου τύπου και μάρκας και μόλις τα εντόπιζαν, τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εξαρτήματα και όργανα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν και ολόκληρα τα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι κλοπές που τελέστηκαν από την εν λόγω εγκληματική ομάδα, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εξαρτήματα οχημάτων (καντράν, οθόνη, διαγνωστικό μηχάνημα λειτουργιών οχήματος, εγκέφαλοι αυτοκινήτων και προφυλακτήρας),
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • ηλεκτρονικές συσκευές και κάμερα βιντεοεπιτήρησης,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • φυσίγγιο και
  • πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, και επιπρόσθετα ο 31χρονος για παραβάσεις για ναρκωτικά και όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή