Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση για όλους άνω των 30

Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση για όλους άνω των 30

Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα ραντεβού τέταρτης δόσης για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών. Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους πολίτες από 30 ετών και άνω που επιθυμούν να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση. «Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια», σημειώνεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, παραμένει η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τέταρτη δόση όσων είναι πάνω από 60 ετών.

Νέα αύξηση κρουσμάτων – Πότε θα έχουμε την κορύφωση του κύματος

Η εισήγηση της επίτροπης έρχεται στον απόηχο της ανησυχίας που προκαλεί η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Σήμερα, για άλλη μια μέρα, καταγράφηκε πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων με 10.474 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 1.797 επαναλοιμώξεις.

Μιλώντας στην «Κ», ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι αυτή η απότομη αύξηση θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και θα κορυφωθεί έως τις 10 Ιουλίου. «Μετά αναμένουμε πτώση των κρουσμάτων», σημειώνει. «Η έξαρση της νόσου, την οποία προσωπικά δεν χαρακτηρίζω ως “κύμα”, οφείλεται σε υποστελέχη της μετάλλαξης “Ομικρον”, δηλαδή στα ΒΑ.4 και ΒΑ.5, τα οποία παρουσιάζουν καλή ανοσολογική διαφυγή», απαντάει ο δρ Μαγιορκίνης. «Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας αιτιολόγησης της τωρινής κατάστασης και όχι η άρση της μάσκας».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή