Λιμενικό: 1.130 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα σε τρεις μέρες

Λιμενικό: 1.130 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα σε τρεις μέρες

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μόνο στη Λέσβο 745 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε 16 περιστατικά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 24 περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου 1.130 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24 Ιουνίου μέχρι τις πρωινές ώρες Δευτέρας 27 Ιουνίου, στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Ρόδου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μόνο στη Λέσβο 745 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε 16 περιστατικά.

Επισημαίνεται, δε, στην ίδια ανακοίνωση ότι πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανέλαβαν τη διαχείριση των παραπάνω περιστατικών.

Όπως τονίζει το Λιμενικό Σώμα, κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

«Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή