Σε σίριαλ εξελίσσεται η εγκατάσταση γιατρών στη Μήλο

Σε σίριαλ εξελίσσεται η εγκατάσταση γιατρών στη Μήλο

Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε η Μήλος, με αφορμή τη σύγκρουση δημάρχου και προέδρου του Κέντρου Υγείας του νησιού. Η έριδα αφορά την εγκατάσταση γιατρών στο νησί, το οποίο έχει ήδη κατακλυστεί από επισκέπτες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε η Μήλος, με αφορμή τη σύγκρουση δημάρχου και προέδρου του Κέντρου Υγείας του νησιού. Η έριδα αφορά την εγκατάσταση γιατρών στο νησί, το οποίο έχει ήδη κατακλυστεί από επισκέπτες. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας είχε ξεκινήσει να μετατρέπει μέρος του σε κατοικία, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του δημάρχου και τη διακοπή των εργασιών. Αμφότεροι κατέθεσαν μηνύσεις και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

«Το κτίριο του Κ.Υ. αποτελεί δημοτική περιουσία, που έχει παραχωρηθεί αποκλειστικά για τη χρήση του ως ιατρείου», λέει στην «Κ» ο κ. Μανώλης Μικέλης, δήμαρχος Μήλου. «Ο πρόεδρος ξεκίνησε τη μετατροπή μέρους αυτού σε χώρο φιλοξενίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν», καταγγέλλει ο δήμαρχος, ο οποίος δηλώνει ότι έχει δώσει αγώνα για να αποκτήσει ιατρούς το νησί των 6.000 μόνιμων κατοίκων.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας είχε αρχίσει να μετατρέπει μέρος του σε κατοικία, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του δημάρχου.

Το κόστος διαμονής των γιατρών καλύπτεται απευθείας από την εξορυκτική εταιρεία «imerys» και το Ιδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου. Επίσης, από τον δήμο δίνονται 450 ευρώ μηνιαίως σε όποιον γιατρό προβλέπεται από το οργανόγραμμα του Κέντρου, 400 σε όποιον δεν προβλέπεται και 150 στους αγροτικούς.

«Ωστόσο, αυτό το βοήθημα δίνεται μετά το πέρας ενός έτους, διότι συχνά οι γιατροί έμεναν έναν – δύο μήνες και μετά έφευγαν», διευκρινίζει στην «Κ» ο κ. Κώστας Μακρής, πρόεδρος του Κ.Υ. και ξενοδόχος στο επάγγελμα. Τη δεδομένη στιγμή στο νησί υπηρετούν ήδη μία παιδίατρος και ένας γενικός γιατρός, ο οποίος προσεχώς βγαίνει σε σύνταξη.

Ο κ. Μακρής αμφισβητεί ότι ο δήμαρχος δεν γνώριζε για την έλευση του ορθοπεδικού, ενώ κάνει λόγο για ένα ακίνητο του δήμου που ρημάζει άδειο εδώ και χρόνια. Αντίθετα, ο δήμαρχος δηλώνει στην «Κ» ότι το ίδρυμα διαθέτει ένα κενό σπίτι. Εικάζεται ότι μπορεί να επέλθει συμβιβασμός και οι μηνύσεις να αποσυρθούν, αν αυτό το σπίτι τελικά παραχωρηθεί για να στεγάσει τον γιατρό, ο οποίος τώρα μένει στο ξενοδοχείο του κ. Μακρή. «Το Κ.Υ. είναι 120 τ.μ., έχει δύο εισόδους και δύο μπάνια, ξεκινήσαμε τη μετατροπή 56 τ.μ. σε χώρο φιλοξενίας με χρήση γυψοσανίδας και σιλικόνης». Είχε προηγηθεί προφορική συνεννόηση με τον ορθοπεδικό για φιλοξενία στο ιατρείο του Αδάμαντα έως ότου βρεθεί λύση, καθώς το νησί είναι… overbooked.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή