Θεσσαλονίκη: Έμειναν τα ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

Θεσσαλονίκη: Έμειναν τα ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

Το Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση, τον έκρινε ένοχο για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσα διά παραλείψεως», χωρίς να τού αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισόβια κάθειρξη -όπως και πρωτόδικα- καταδικάστηκε ο 43χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 36χρονης ασθενούς του, τον Απρίλιο του 2017, μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση, τον έκρινε ένοχο για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσα διά παραλείψεως», χωρίς να τού αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία, ο κατηγορούμενος γιατρός επέστρεψε στις φυλακές.

Η 36χρονη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 43χρονος την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του Νοσοκομείου, όπου της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος -πάντα κατά τη δικογραφία- αντί να καλέσει σε βοήθεια, «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας τη σορό της σε γκρεμό, στην περιοχή του Παλιουρίου, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικές Αρχές τον θεώρησαν ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία με την γυναίκα. Δεν ήταν, όμως, μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

Στην απολογία του, ο 43χρονος επιχείρησε να πείσει τους δικαστές ότι επρόκειτο για ιατρικό λάθος κι ότι δεν είχε καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να την σκοτώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στους συγγενείς της 36χρονης αποζημίωση, ύψους 700.000 ευρώ, για ψυχική οδύνη.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή