Θεσσαλονίκη: Καταπέλτης το δικαστήριο για τον οδηγό που κατέβασε 12χρονο από το λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Καταπέλτης το δικαστήριο για τον οδηγό που κατέβασε 12χρονο από το λεωφορείο

Ο πατέρας του παιδιού υπαναχώρησε και μετέφερε στο δικαστήριο ότι πείστηκε για τις καλές προθέσεις του οδηγού, δεχόμενος μάλιστα και την συγγνώμη του

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο στον οδηγό λεωφορείου που κατέβασε 12χρονο επιβάτη, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Το δικαστήριο, παρά την άρνησή του αλλά και την υπαναχώρηση του πατέρα του παιδιού που δέχτηκε την συγγνώμη του οδηγού, τον καταδίκασε για έκθεση ανηλίκου.

Ο πατέρας του παιδιού υπαναχώρησε και μετέφερε στο δικαστήριο ότι πείστηκε για τις καλές προθέσεις του οδηγού, δεχόμενος μάλιστα και την συγγνώμη του. Ο 58χρονος οδηγός αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι απευθύνθηκε σε όλους τους επιβάτες και έκανε σύσταση σε όσους ανέβηκαν χωρίς να φορούν μάσκα. Δεν αντιλήφθηκε ότι το παιδί κατέβηκε, ούτε γνώριζε πως δεν συνοδευόταν. Το Αυτόφωρο όμως δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου και έλαβε υπόψη την κατάθεση του 12χρονου μαθητή που είπε ότι έμεινε στον δρόμο και αναγκάστηκε να περπατήσει στην παλιά εθνική οδό επί 45 λεπτά, μέχρι να τον βρει η μητέρα του.

Ο οδηγός μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή