Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Κατατέθηκε αίτημα αναίρεσης της αποφυλάκισης Κορκονέα στον Άρειο Πάγο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Κατατέθηκε αίτημα αναίρεσης της αποφυλάκισης Κορκονέα στον Άρειο Πάγο

Η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζητεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αναιρεθεί η απόφαση αποφυλάκισης του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υποβολή αιτήματος αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αποφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, προχώρησαν σήμερα οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πέρα από το συγκεκριμένο αίτημά τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος αποχωρεί σήμερα από το εισαγγελικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης, οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, να διενεργηθεί ενδελεχής πειθαρχικός και υπηρεσιακός έλεγχος για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης του Εφετείου Λαμίας.

Αναφορικά με την αίτηση που κατατέθηκε στον κ. Πλιώτα, αυτή θα χρεωθεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω. Η αναφορά που κατατέθηκε στην κ. Γεωργίου, θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στην πρόεδρο της επιθεώρησης των δικαστηρίων και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Νικολακέα, η οποία αποχωρεί σήμερα από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου στο αίτημα που κατέθεσαν, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν:

«Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας. Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικοί δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν τις συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί.

Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη εισαγγελέως και τακτικών δικαστών.

Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκισης Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει.

Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγείται εκτός φυλακής, καθώς κατά τη δίκη σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Λαμίας αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν αποφασιστεί πρωτόδικα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT