Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο ηθοποιός

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο ηθοποιός

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα. Ο ηθοποιός αποφυλακίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη του.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

«Είναι ανεπιθύμητος»

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση της εισαγγελέως έδρας για την αποφυλάκιση του ηθοποιού, ο οποίος είναι προφυλακιστέος εδώ και ένα χρόνο.

Στο σκεπτικό της, η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Αιτιολόγησε δε την κρίση της αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους, και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες».

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Στο νοσοκομείο ο Φιλιππίδης 

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς φέρεται να υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Την ίδια ώρα, η δίκη του συνεχίζεται με άδειο το εδώλιο. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό και υποστήριξε ότι η κατάσταση της υγείας του Φιλιππίδη είναι βεβαρυμένη.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες, μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε», ανέφερε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή