Μυθεύματα τα περί βιασμού

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Το σκεπτικό της απαλλακτικής πρότασης της κ. Κλιάμπα βασίστηκε στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας –και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων–, αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εργαστήρια ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας, όπου δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε ήταν ελάχιστη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως και απαλλάσσει τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από τη Γεωργία Μπίκα.

«Επλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση. Να θυμίσουμε ότι ο 27χρονος ήταν αντιμέτωπος με το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε τη συγκεκριμένη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή