Ελεύθερος με όρους ο Φιλιππίδης

Ελεύθερος με όρους ο Φιλιππίδης

Επειτα από προσωρινή κράτηση ενός χρόνου για τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ενώ η δίκη του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα που υποβλήθηκε από τον συνήγορο του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και τον άφησε ελεύθερο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από προσωρινή κράτηση ενός χρόνου για τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ενώ η δίκη του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα που υποβλήθηκε από τον συνήγορο του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και τον άφησε ελεύθερο.

Η απόφαση του δικαστηρίου υπήρξε ομόφωνη, καθώς ο δικαζόμενος ηθοποιός αντιμετωπίζει βαρύτατο πρόβλημα υγείας με κίνδυνο ζωής. Ωστόσο το δικαστήριο, που αποφάσισε την αποφυλάκισή του, επέβαλε περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης για τη διακοπή της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη, η σύζυγός του, που ήταν παρούσα στην αίθουσα, ξέσπασε σε κλάματα.

Εξέταση μαρτύρων

Η απόφαση του Μεικτoύ Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υπήρξε ομόφωνη, καθώς ο δικαζόμενος ηθοποιός αντιμετωπίζει βαρύτατο πρόβλημα υγείας με κίνδυνο ζωής.

Ο γνωστός ηθοποιός δικάζεται για βιασμούς και απόπειρες βιασμών, έπειτα από καταγγελίες νεαρών ηθοποιών, ενώ η δίκη του διεξήχθη για δύο από τις τρεις μηνύτριες κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από δικό τους αίτημα για λόγους που αφορούν τη διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους, λόγω της φύσεως των θεμάτων που εξετάζονται. Ηδη οι δύο από τις τρεις ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουν καταθέσει στο δικαστήριο και καταθέτει η τρίτη κατά σειρά, ενώ η δίκη θα βρεθεί σύντομα στο στάδιο της εξέτασης πολλών μαρτύρων, γνωστών ηθοποιών που αναμένεται να στηρίξουν το κατηγορητήριο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί το δικαστήριο, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή