Τρεις νεκροί σε Πατήσια, Αγ. Αναργύρους: Σύλληψη και προσαγωγές στην Ασφάλεια

Τρεις νεκροί σε Πατήσια, Αγ. Αναργύρους: Σύλληψη και προσαγωγές στην Ασφάλεια

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους τραυματίες αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς, που αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το Σάββατο το βράδυ σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί που φέρονταν να ενέχονται σε εμπόριο ναρκωτικών. Ο τελικός απολογισμός είναι τρεις νεκροί, ισάριθμοι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, αλλά και μια σύλληψη και άλλες πέντε προσαγωγές.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Ελληνική Αστυνομία, νεκροί είναι ένας 48χρονος, ένας 46χρονος κι ένας 23χρονος, όλοι τους αλλοδαποί. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, έχει συλληφθεί μια 43χρονη γυναίκα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα.

Αναλυτικά, το πρώτο περιστατικό άρχισε περί τις 9.30 μ.μ. στα Κάτω Πατήσια, όταν σημειώθηκε συμπλοκή πέντε ατόμων, πιθανόν όλοι Αλβανοί, σχετικά κοντά στον Κηφισό, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου.

Mία Mercedes στην οποία επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα, συνάντησε μια μοτοσυκλέτα κι ένα αυτοκίνητο, με τον οδηγό της Mercedes να σταματά τη μοτοσυκλέτα και να πυροβολεί τον οδηγό της, σύμφωνα με πηγές από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου βγήκε από το όχημα και έσπευσε να ζητήσει τον λόγο από τον οδηγό της Mercedes, καθώς γνωρίζονταν μεταξύ τους, για τον πυροβολισμό κατά του μοτοσυκλετιστή, για να δεχθεί και αυτός σφαίρα από τον δράστη, που αμέσως μετά έσπευσε να απομακρυνθεί με το αυτοκίνητο προκαλώντας θανάσιμα τραύματα σε άνδρα που επέβαινε στο δεύτερο όχημα. Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου την Κυριακή το πρωί υπέκυψε στα τραύματά του.

Η γυναίκα οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, και μετά συνελήφθη στο σημείο.

Ο 48χρονος δράστης προσπάθησε αρχικά να διαφύγει πεζός, αλλά σταμάτησε άλλο όχημα, ένα Toyota Yaris, και κατέβασε τον οδηγό του υπό την απειλή όπλου. Μπήκε μέσα και έφυγε, φθάνοντας λίγο αργότερα στους Αγίους Αναργύρους, όπου έλαβε χώρα το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς.

Εκεί ο δράστης προέβη σε ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δράστης λήστεψε στη συνέχεια και ένα καφέ-μπαρ, αλλά βγαίνοντας ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο δράστης που είχε πυροβολήσει περίπου έξι με επτά φορές, να πέσει νεκρός καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τις βολές.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο στήθος ελαφρά (χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του) και ο άλλος στο πέλμα. Στο περιπολικό τους εντοπίστηκαν καρφωμένες ακόμη δύο σφαίρες.

Τόσο ο δράστης όσο και οι άλλοι δύο νεκροί φέρονται να ήταν αλβανικής καταγωγής, γνωστοί στην Αστυνομία για προηγούμενη δράση τους. Ο ένας από τους νεκρούς στα Πατήσια και ο άνδρας που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους είχαν συλληφθεί προ μηνός για διακίνηση ναρκωτικών. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ομάδα των Πατησίων, δηλαδή οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα και το δεύτερο όχημα, φέρεται να είχε θεωρήσει τον δράστη υπαίτιο για την προ μηνών σύλληψή του μέλους της. Κατά πληροφορίες του έστησαν ενέδρα για να τον φοβερίσουν ή να τον σκοτώσουν. Εκείνος μόλις τους είδε, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Σε βίντεο που ανάρτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκφράζει τις ευχαριστίες του στους αστυνομικούς που με τη δράση τους έσωσαν πολίτες στα Κάτω Πατήσια. Εξαίρει μάλιστα τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητά τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής τούς επισκέφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους.

«Σήμερα είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, έχουν χειρουργηθεί και είναι πολύ δυνατοί», ανέφερε ο υπουργός εξερχόμενος του νοσοκομείου.

«Από το χθεσινό περιστατικό βγαίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα και όπως είχα και χθες το βράδυ τη δυνατότητα να διαπιστώσω, δρα αμέσως. Πιστεύω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν, και πρέπει να γνωρίζουν, ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή