Αργολίδα: Στις φλόγες το ξενοδοχείο Amanzoe – «Απομακρύνθηκαν έγκαιρα» οι ένοικοι (βίντεο)

Αργολίδα: Στις φλόγες το ξενοδοχείο Amanzoe – «Απομακρύνθηκαν έγκαιρα» οι ένοικοι (βίντεο)

«Bungalows και δέντρα καίγονται. Μόλις σε απόσταση 300 μέτρων από το ξενοδοχείο βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Ερμιονίδας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στο ξενοδοχείο Amanzoe, το οποίο εκκενώθηκε πριν μπουν οι φλόγες και προκαλέσουν ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος: «Ενώ τα πράγματα έδειχναν ότι η κατάσταση έχει ελεγχθεί, εδώ και λίγη ώρα έχουμε σοβαρή αναζωπύρωση στο ξενοδοχείο. Bungalows και δέντρα καίγονται. Μόλις σε απόσταση 300 μέτρων από το ξενοδοχείο βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια. Είναι δύσκολη η κατάσταση, απειλούνται κατοικίες. Μάχη με τις φλόγες δίνουν πάρα πολλές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο. Από το Άργος, από τον Πόρο…».

Επιπλέον, όπως ανέφερε αργότερα ο ίδιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ένοικοι του ξενοδοχείου «απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες».

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς», συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων».

52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σημειώνεται ότι 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς όπως είπε, «η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή