Καπραβέλος για κορωνοϊό: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι – Ανησυχία για τα νοσοκομεία

Καπραβέλος για κορωνοϊό: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι – Ανησυχία για τα νοσοκομεία

Όσον αφορά στον θάνατο βρέφους με οξεία ηπατίτιδα, ο κ. Καπραβέλος καθησύχασε τους γονείς, λέγοντας ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε, από μονοψήφιος πλέον ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 είναι διψήφιος καθώς περίπου 20 συμπολίτες μας πεθαίνουν κάθε μέρα.

Στα νοσοκομεία, πρόσθεσε, η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια.

«Θα είναι ολέθρια τα αποτελέσματα της μετάλλαξης, αν δεν πάρουμε μέτρα», σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς, να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την οξεία ηπατίτιδα

Από την άλλη, ο έμπειρος γιατρός ήταν καθησυχαστικός για τον πρώτο θάνατο μωρού από οξεία ηπατίτιδα στη χώρα μας, λέγοντας ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή