Χανιά: Συλλήψεις για παράνομη κατοχή καπνικών προϊόντων

Χανιά: Συλλήψεις για παράνομη κατοχή καπνικών προϊόντων

Οι ποσότητες των καπνικών προϊόντων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Χανίων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ατόμων που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, καθώς κατείχαν καπνικά προϊόντα χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ακόμη ενός ατόμου για το ίδιο αδίκημα, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου έρευνες σε σπίτια δύο αλλοδαπών, σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 625 πακέτα τσιγάρα και 111 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επίσης, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αλλοδαπό, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 31 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Οι ποσότητες των καπνικών προϊόντων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Χανίων.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή