Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3 – Προβλήματα σε Θάσο, Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3 – Προβλήματα σε Θάσο, Θεσσαλονίκη

Προβλήματα και σήμερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χτες, Παρασκευή, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τόσο στη Θάσο όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι τη νύχτα στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου, από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν οχήματα.

Σύμφωνα με το kavalanews, οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια» στα χωριά Αστρίδα και Μαριές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική καθώς σταθευμένα οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3 – Προβλήματα σε Θάσο, Θεσσαλονίκη-1
Πηγή: kavalanews

Μάλιστα, η κακοκαιρία προκάλεσε ένα επικίνδυνο τροχαίο ατύχημα γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανασύρουν το όχημα και τον οδηγό με τη χρήση συρματόσκοινων.

Η Υπηρεσία δέχτηκε, επίσης, έξι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Πόντος και Λιμενάρια, όπου πλημμύρισε και σούπερ μάρκετ.

Χωρίς ρεύμα από χτες στη Θέρμη

Χωρίς ρεύμα είναι από τις απογευματινές ώρες χθες (8/7) περιοχές της Θέρμης και ιδίως ο Τρίλοφος, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η διακοπή ρεύματος στον Τρίλοφο οφείλεται σε δυο κολώνες της ΔΕΗ που έπεσαν λόγω καιρού και βρίσκονται σε δύσβατο σημείο.

Όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από χθες το βράδυ στα σημεία της βλάβης και έχουν αποκαταστήσει το πρόβλημα στο Πλαγιάρι, ενώ σταδιακά ξεκίνησε να επανέρχεται το ρεύμα και στον Τρίλοφο.

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Τούμπα, Μπότσαρη, Τριανδρία), λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την πόλη.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3 – Προβλήματα σε Θάσο, Θεσσαλονίκη-2

Χθες, η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 160 κλήσεις και επενέβη για 28 αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων στη συμπρωτεύουσα. Νωρίτερα, έκλεισε η οδός Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν δέντρο έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ, στο ύψος του Καυτανζογλείου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3

Σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 09/07 στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή της ημέρας να έχει σημειωθεί στη Ζαγορά Πηλίου με 102 mm.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 09/07 (διάστημα 00:00 – 11:30).

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3 – Προβλήματα σε Θάσο, Θεσσαλονίκη-3

Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, εκτός από τα δυτικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατα την διάρκεια του Σαββάτου 09/07 είναι: 

  • οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων) και της Ανατολικής Στερεάς (κυρίως της Εύβοιας)
  • οι βροχές και οι καταιγίδες σε αυτά τα τμήματα είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια
  • βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-7 μποφόρ στα πελάγη

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 24ωρου από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατα τη διάρκεια του Σαββάτου. 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 3 – Προβλήματα σε Θάσο, Θεσσαλονίκη-4

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή