Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρέθυμνο – Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρέθυμνο – Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι το Ρέθυμνο - Πλημμύρισαν οι δρόμοι της πόλης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι, καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας.

Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που μέσα σε μόλις μία ώρα δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο στην παλαιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρέθυμνο – Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος-1

Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, καθώς τα παρέσυραν τα νερά της βροχής.

Στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφής η οποία έληξε χθες το βράδυ.

Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Το κύριο πρόβλημα αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία όλων, πολιτών και υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή