Χαλκιδική: Πάτησε στεριά ο 30χρονος διασωθείς – Κολυμπούσε επί 18 ώρες [εικόνες]

Χαλκιδική: Πάτησε στεριά ο 30χρονος διασωθείς – Κολυμπούσε επί 18 ώρες [εικόνες]

Πώς κατάφερε να μείνει ζωντανός ο νεαρός, με τα ρεύματα να τον παρασέρνουν προς το Πήλιο - Συνεχίζονται οι έρευνες και για τον τελευταίο αγνοούμενο

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ για τον έναν από τους δύο αγνοούμενους που παρασύρθηκαν χθες, Σάββατο, από τα ορμητικά νερά στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Ο 30χρονος Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή κολυμπώντας στη θάλασσα για πάνω από 18 ώρες.

Χαλκιδική: Πάτησε στεριά ο 30χρονος διασωθείς – Κολυμπούσε επί 18 ώρες [εικόνες]-1

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μαζί με δύο φίλους του και συμπατριώτες του, πήγε για βουτιά στη γνωστή παραλία Μύτη στο Ποσείδι. Ωστόσο, και οι τρεις παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα στην περιοχή.

Ο 25χρονος της παρέας ήταν τυχερός και διασώθηκε άμεσα το Σάββατο. Ο 30χρονος Ιβάν εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι από φορτηγό πλοίο με σημαία Γιβραλτάρ, νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Το τρίτο μέλος της παρέας, ένας 28χρονος, αγνοείται ακόμη.

Ο Ιβάν εντοπίστηκε περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, ενώ το θαλάσσιο ρεύμα τον έστελνε προς τα παράλια του Πηλίου.

Σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον 30χρονο Ιβάν, ο οποίος – δεδομένων των συνθηκών – φαινόταν σε καλή κατάσταση. Τοπικά μέσα κατέγραψαν τη στιγμή που ο νεαρός πάτησε στη στεριά, στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Χαλκιδική: Πάτησε στεριά ο 30χρονος διασωθείς – Κολυμπούσε επί 18 ώρες [εικόνες]-2

Εκεί, τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο διασωθείς νεαρός διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Είναι καλά στην υγεία του και έχει θετική διάθεση, αλλά – όπως είναι λογικό – είναι ιδιαίτερα καταπονημένος και αφυδατωμένος.

Πώς τον εντόπισαν

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες να πλέει προς τις ακτές του νομού Λάρισας και του Πηλίου.

Άμεσα ενημερώθηκε το φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, NORDEROOG, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων.

Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο, ενώ από εκεί τον παρέλαβε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους και τον μετέφερε στη στεριά, στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Στην καλή φυσική κατάσταση αλλά και στην ψυχραιμία του αποδίδει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το γεγονός πως ο άνδρας εντοπίστηκε ζωντανός.

«Είναι πραγματικά τρομερό το ότι παρέμεινε ζωντανός, ενώ ήταν πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα. Ο άνδρας ήξερε πώς να κολυμπάει και όταν κουραζόταν άφηνε το σώμα του να επιπλεύσει για να μη χάσει τις αισθήσεις του από την κόπωση», σημειώνει η ίδια.

Στις έρευνες συμμμετείχαν ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου 

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο είχαν μεταβεί από το πρωί ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου, οι οποίοι και συνέδραμαν τις έρευνες με το σκάφος των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου άτομου που είχε παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή της αμμόγλωσσας Μύτη, στο Ποσείδι, ενός 28χρονου συμπατριώτη των διασωθέντων, που είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για διακοπές και για το πάρτι γενεθλίων του ενός εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις νεαροί πήγαν για μπάνιο το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς ένας εξ αυτών είχε τα γενέθλιά του.

Ο 25χρονος που διασώθηκε πρώτος φέρεται να είπε στις αρχές ότι τους δύο φίλους του «τους ρούφηξε η θάλασσα, τους κατάπιαν τα κύματα».

Στη συγκεκριμένη περιοχή τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ ισχυρά και οι περισσότεροι ντόπιοι αποφεύγουν το κολύμπι εκεί λόγω της υψηλής επικινδυνότητας. Χθες, μάλιστα, την κατάσταση στη Μύτη του Ποσειδίου επιδείνωναν ακόμη περισσότερα οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 Μποφόρ.

Με πληροφορίες από voria.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή