Πλεύρης: Κάποιοι ευελπιστούν στην επαναφορά των οριζόντιων μέτρων

Πλεύρης: Κάποιοι ευελπιστούν στην επαναφορά των οριζόντιων μέτρων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διευκρινίσεις σχετικά με πρωινή του δήλωση, ότι «αυτή τη στιγμή η μετάδοση του κορωνοϊού δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους, αλλά κυρίως σε ανοικτούς χώρους», προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με δήλωση του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πλεύρης, τονίζει:

«Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα τυχαίνει οι κλειστοί χώροι να είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι και επομένως η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται κυρίως στους χώρους που συγκεντρώνεται ο κόσμος και αυτοί είθισται να είναι οι ανοιχτοί. Η σύσταση για χρήση μάσκας υπάρχει τόσο στους κλειστούς χώρους όσο και στους ανοικτούς όταν έχει συνωστισμό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχει υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας. Κάποιοι ευελπιστούν σε επαναφορά οριζόντιων μέτρων ακόμη και όταν είναι αχρείαστα απλά και μόνο για να υπηρετήσουν το κομματικό τους αφήγημα».

Εξαδάκτυλος: Κανείς δεν είπε «βγάλτε τις μάσκες»

Για αύξηση της διασποράς, ειδικά στις ηλικίες 18-49 ετών, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Κανείς ποτέ δεν είπε: βγάλτε τις μάσκες, δεν υπάρχει πρόβλημα», απάντησε ερωτηθείς για το αν ενδεχομένως άρθηκαν νωρίς κάποια μέτρα και εξήγησε πως υπήρχε σύσταση να τη φοράμε σε μέρη όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κάλεσε όλους τους πολίτες άνω των 60 να «σπεύσουν να κάνουν την 4η δόση, αφού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή