Χαλκιδική: Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι έρευνες για τον αγνοούμενο τουρίστα

Χαλκιδική: Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι έρευνες για τον αγνοούμενο τουρίστα

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ο 28χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος. Στις έρευνες αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και ειδικό υποβρύχιο drone.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Στη Χαλκιδική έφτασαν σήμερα και οι δύο γονείς του 28χρονου τουρίστα.

Yπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο συμπατριώτες του, οι οποίοι επίσης παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, περισυνελλέγησαν σώοι – ο ένας μάλιστα αφού είχε περάσει 19 ώρες στη θάλασσα.

Ο πρώτος διασωθέντας, ο 25χρονος Βασίλ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αμέσως θέλησε να επικοινωνήσει με τους Λιμενικούς που τον βοήθησαν. Ο νεαρός επέστρεψε στην πατρίδα του συνοδεία της οικογένειάς του, ενώ επικοινώνησε με τον 30χρονο Ιβάν, που εντοπίστηκε μια ημέρα αργότερα.

Σώθηκε χάρη σε μια μπάλα ο 30χρονος

Όσον αφορά στον 30χρονο Ιβάν, μετά την οδύσσεια της περιπλάνησης επί 19 ώρες στη θάλασσα στα ανοιχτά της Κασσάνδρας, παραμένει στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όντας σε καλή κατάσταση. Ο 30χρονος είναι αρκετά ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που έζησε. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι γιατροί για το αν θα λάβει εξιτήριο, έτσι ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα και το σπίτι του.

Αίσθηση προκαλεί την ίδια ώρα η ιστορία της μπάλας από την οποία γαντζώθηκε για ώρες ο 30χρονος Ιβάν, ο δεύτερος της παρέας που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Χαλκιδικής.

Η μπάλα ανήκει σε οικογένεια που έκανε διακοπές στη Λήμνο από όπου και χάθηκε λόγω των ρευμάτων της θάλασσας. Η οικογένεια έχει μάλιστα αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες που αποδεικνούν ότι η μπάλα ανήκε στα παιδιά της!

Ο 28χρονος Μάρτιν, ο 25χρονος Βασίλ και ο 30χρονος Ιβάν επισκέφθηκαν για διακοπές τη Χαλκιδική ερχόμενοι από τη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα από την πόλη των Σκοπίων, ώστε να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλια του Ιβάν. Το πάρτι γενεθλίων, όμως, τελικά πήρε δραματική τροπή, όταν αποφάσισαν να βουτήξουν στη γνωστή αμμόγλωσα στο Ποσείδι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr, ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή