Πλημμύρα στη Μάνδρα: Εκ νέου στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

Πλημμύρα στη Μάνδρα: Εκ νέου στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

Ασκήθηκε έφεση για την απαλλαγή της

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφεση για την απαλλαγή της Ρένας Δούρου και άλλων τεσσάρων ατόμων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 ασκήθηκε από την Εισαγγελία. Η έφεση αφορά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου με την οποία η πρώην περιφερειάρχης απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες και άλλα.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η Ρένα Δούρου θα δικαστεί εκ νέου, όπως και άλλα τέσσερα άτομα που είχαν επίσης απαλλαγεί, δύο από το Δασαρχείο και δύο από την Πολεοδομία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Αντίθετα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, δηλαδή κανένας δεν πήγε φυλακή.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια.

Από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα είχαν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα, είχαν τραυματιστεί πολλοί, ενώ οι καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές ήταν τεράστιες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή