Φωτιά στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News – Εντοπίστηκαν γκαζάκια

Φωτιά στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News – Εντοπίστηκαν γκαζάκια

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση στις εγκαταστάσεις στη Λ. Κηφισίας

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλό εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού ομίλου Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης προξενώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

Πρόκειται για το κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, που στεγάζει μέσα ενημέρωσης όπως ο ραδιοσταθμός Real FM και η εβδομαδιαία εφημερίδα Real News.

Φωτιά στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News – Εντοπίστηκαν γκαζάκια-1

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει εντοπίσει τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία των Real FM και Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Δεν υπήρξε ευτυχώς κανένας τραυματισμός, παρότι υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του κτιρίου. Οι πυροσβέστες κατέβασαν από το κλιμακοστάσιο μια ηχολήπτρια, η οποία διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

Φωτιά στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News – Εντοπίστηκαν γκαζάκια-2

Οι κυριότερες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο.

Αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί. Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

«Μας καίνε! Προσπαθούν να μας κλείσουν!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ο επικεφαλής του δημοσιογραφικού ομίλου, Νίκος Χατζηνικολάου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νίκος Χατζηνικολάου (@nikoschatzinikolaou)

Η φωτιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου περί τις 3 τα ξημερώματα και επεκτάθηκε γρήγορα.

Τέθηκε υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής, με 18 πυροσβέστες και έξι οχήματα στο σημείο.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ανάληψη της ευθύνης για αυτό το νέο χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Φωτιά στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News – Εντοπίστηκαν γκαζάκια-3

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Την καταδίκη του για τον εμπρησμό του ομίλου εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας σε ανάρτησή του ότι «η τρομοκρατία δεν θα νικήσει».

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Καταδικαστέο χαρακτηρίζει τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικόνομου.

«Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», αναφέρει σε δήλωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή