Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών η τελική ποινή – Κρίνεται το θέμα της αναστολής

Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών η τελική ποινή – Κρίνεται το θέμα της αναστολής

Η τελική απόφαση που θα λάβει σε λίγο το Δικαστήριο θα είναι και η πλέον κρίσιμη για την προσωπική ελευθερία του καταδικασθέντος καθώς αν δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί εκτός φυλακής ενώ αν αρνηθεί το δικαστήριο, θα παραμείνει στην φυλακή

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελική ποινή 12ετους κάθειρξης επέβαλε το ΜΟΔ στον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς 17χρονων αγοριών το 2015.

Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξης ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 με έναν ένορκο, την πρόεδρο του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστή να διατυπώνουν την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σε λίγες ημέρες συμπληρώνει 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

Η τελική απόφαση που θα λάβει σε λίγο το Δικαστήριο θα είναι και η πλέον κρίσιμη για την προσωπική ελευθερία του καταδικασθέντος καθώς αν δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί εκτός φυλακής ενώ αν αρνηθεί το δικαστήριο, θα παραμείνει στην φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή