Σάμος: Συνετρίβη ελικόπτερο που συμμετείχε σε κατάσβεση – Διασώθηκε ο πιλότος

Σάμος: Συνετρίβη ελικόπτερο που συμμετείχε σε κατάσβεση – Διασώθηκε ο πιλότος

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα. Καλά στην υγεία του ο Ρουμάνος πιλότος. Σώο το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί και κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στη ξηρά για ανάνηψη δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Σάμος: Συνετρίβη ελικόπτερο που συμμετείχε σε κατάσβεση – Διασώθηκε ο πιλότος-1
Samos24.gr

Καλά στην υγεία του είναι ο Ρουμάνος πιλότος, ενώ σώος εντοπίστηκε στην ξηρά ο τέταρτος επιβαίνων.

Δήμαρχος δυτικής Σάμου: «Το ελικόπτερο είχε μικρή απόσταση από τη θάλασσα όταν έπεσε»

«Από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στη διάσωση ακούμε για δύο νεκρούς, αλλά περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση. Είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος που ήρθαν εδώ τα παλικάρια να μας σώσουν και συνέβη αυτό. Την πτώση του ελικοπτέρου την είδε ο δήμαρχος των Φούρνων μιας και συνέβη πιο κοντά στα δικά του ύδατα και αυτός έδωσε το ακριβές στίγμα της πτώσης. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε πολύ γρήγορα. Το σημείο είναι δυσπρόσιτο. Το ελικόπτερο κατέβηκε να φορτώσει νερό και κατά την απογείωση έπεσε. Είχε μικρή απόσταση από τη θάλασσα όταν έπεσε, δεν έγινε από ύψος η πτώση», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης και ευχήθηκε «να έρθει κάποιο καλό νέο από την επιχείρηση διάσωσης».

«Η φωτιά θα μας ταλαιπωρήσει όλο το βράδυ»

Αναφορικά με το μέτωπο της φωτιάς, ο δήμαρχος αναφέρει: «Η φωτιά θα μας ταλαιπωρήσει όλο το βράδυ. Ξεκίνησε από το βουνό και έχει κατέβει στη θάλασσα, αλλά στα δεξιά και στα αριστερά έχει ξεφύγει και προχωράει. Το μέτωπο έχει διευρυνθεί. Εκκενώσαμε προληπτικά δύο οικισμούς, τον Λιμνίωνα και την Μακριά Πούντα. Στη δεύτερη αυτή περιοχή δυστυχώς πρέπει να έχουν καεί ένα με δύο σπίτια και να απειλούνται και άλλα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν πριν από λίγο, θα παλέψουμε όλο το βράδυ με επίγειες δυνάμεις. Τα ισχυρά καθοδικά ρεύματα δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή