Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα: Καλύτερη η εικόνα σε Κρήτη και Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα: Καλύτερη η εικόνα σε Κρήτη και Αχαΐα

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Ειδικότερα, σε εξέλιξη εξακολουθεί να παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει μεγάλη έκταση, αλλά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 120 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 35 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο με την εικόνα από το μέτωπο να είναι καλύτερη. Στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης παραμένουν 33 οχήματα με δύναμη 120 ανδρών ενώ στο Ροδάκινο εποπτεύουν τις εστίες 15 πυροσβέστες με δύναμη 6 οχημάτων.

Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Αυλώνος του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Για την κατάσβεσή της βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. 

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φλόκα Δυτικής Αχαΐας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή