Φωτιά τώρα σε Φθιώτιδα, Λακωνία και Άρτα – Υπό έλεγχο στη Σάμο

Φωτιά τώρα σε Φθιώτιδα, Λακωνία και Άρτα – Υπό έλεγχο στη Σάμο

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά Ελάτειας Φθιώτιδας. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα Λακωνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 11 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στην Άρτα, όπου ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ψαθοτόπι, Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο

Τέλος, ακόμη ένα μέτωπο υπάρχει στη Σάμο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Γιωνίδες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή