Αντιμέτωπη με νέα δίωξη η Πισπιρίγκου

Αντιμέτωπη με νέα δίωξη η Πισπιρίγκου

Δεν τελειώνουν οι εγκληματικές πράξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι από καιρό προφυλακισμένη για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ έχει κληθεί ως βασική ύποπτη για τον θάνατο και των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τελειώνουν οι εγκληματικές πράξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, που είναι από καιρό προφυλακισμένη για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ έχει κληθεί ως βασική ύποπτη για τον θάνατο και των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της.

Η υπόθεση με τα τρία παιδάκια στην Πάτρα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους αιφνίδια και διαδοχικά, συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε στις αρχές του έτους την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, καθώς ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό ότι τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους με ανεξήγητο τρόπο.

Οι έρευνες των αρμοδίων αρχών ήδη επιβεβαίωσαν πλήρως πως το μεγαλύτερο παιδάκι της οικογένειας, η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, βρήκε τραγικό θάνατο από μεγάλες δόσεις κεταμίνης τις οποίες χορήγησε η μητέρα της όταν η μικρή νοσηλευόταν, καθώς ήταν ήδη παραπληγική και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τα στοιχεία της δικογραφίας υπήρξαν συντριπτικά για την ενοχή της μητέρας του, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά προφυλακίσθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Μετά την προσωρινή της κράτηση, άρχισαν έρευνες για να διαπιστωθεί πώς το εννιάχρονο κορίτσι κατέληξε παραπληγικό και βαριά ανάπηρο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αφορά την αποτυχημένη προσπάθειά της να δολοφονήσει τη μικρή Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η εννιάχρονη να καταλήξει παραπληγική.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εκείνη που κατέστησε με δικές της εγκληματικές ενέργειες την εννιάχρονη παραπληγική, πριν τελικά την αποτελειώσει με την κεταμίνη.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, από τους πλέον έμπειρους, που αξιολόγησε τα στοιχεία της υπόθεσης, κατέληξε στην άσκηση νέας δίωξης εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της, της Τζωρτζίνας, όταν ακόμα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο. Μετά την άσκηση νέας δίωξης, η Πισπιρίγκου αναμένεται σήμερα να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της, την οποία θα επιδώσει έως το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές που ερευνούν τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ιριδας, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η βασική ύποπτος για τη δολοφονία τους, ως εκ τούτου έχει κληθεί σε εξηγήσεις. Αν δεν πείσει –κάτι εξαιρετικά απίθανο, καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας εκτιμώνται ως «δεμένα»–, θα ασκηθεί εις βάρος της δίωξη για τις δολοφονίες και αυτών των παιδιών και θα απολογηθεί εκ νέου.

Πρόκειται για μια ιστορία που δύσκολα τη χωράει ο νους, καθώς δεν εξηγείται με όρους λογικής. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι θεωρείται από τα πλέον σπάνια εγκλήματα στη χώρα μας, ενώ έχει προβληθεί και διεθνώς ως δείγμα εγκληματικής συμπεριφοράς εξαιρετικά αποκλίνουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή