Δήμαρχος Γέρακα στην «Κ»: «Έντονο το πρόβλημα στο Πανόραμα Παλλήνης – Έχουν καεί δεκάδες σπίτια»

Δήμαρχος Γέρακα στην «Κ»: «Έντονο το πρόβλημα στο Πανόραμα Παλλήνης – Έχουν καεί δεκάδες σπίτια»

Ο Αθανάσιος Ζούτσος σημειώνει ότι στο υπόλοιπο κομμάτι του μεγάλου δήμου η εικόνα είναι καλύτερη - Τι λέει ο ίδιος για τον κάτοικο της περιοχής που έδωσε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του καμένο για τρίτη φορά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια αρκετά καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο κομμάτι του δήμου Γέρακα- Παλλήνης το οποίο περιλαμβάνει και την περιοχή της Ανθούσας, κάνει λόγο στην «Κ» ο δήμαρχος της περιοχής, Αθανάσιος Ζούτσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά είναι σε ύφεση σε Γέρακα και Ανθούσα, όχι όμως και στο Πανόραμα Παλλήνης στα σύνορα με το Πικέρμι, όπου αυτή την ώρα υπάρχει ενεργό και δύσκολο μέτωπο ενώ σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Δήμαρχος Γέρακα στην «Κ»: «Έντονο το πρόβλημα στο Πανόραμα Παλλήνης  – Έχουν καεί δεκάδες σπίτια»-1
φωτ. Reuters /Costas Baltas

Όπως λέει ο δήμαρχος στην «Κ»: «Όλο αυτό το κομμάτι που συνορεύει με Πικέρμι-Ντράφι είναι επικίνδυνο. Δεν έχουμε κάνει ακόμα καταμέτρηση των ζημιών και των καμένων σπιτιών αλλά χοντρικά υπολογίζω ότι αυτά πρέπει να είναι λίγες δεκάδες. Κάποια από αυτά βρίσκονται στα ψηλά της Παλλήνης, η οποία αυτή τη στιγμή έχει έντονο πρόβλημα με σπίτια να απειλούνται».

Δήμαρχος Γέρακα στην «Κ»: «Έντονο το πρόβλημα στο Πανόραμα Παλλήνης  – Έχουν καεί δεκάδες σπίτια»-2
φωτ. Reuters/ Costas Baltas

Όσο για το πολύ λυπηρό γεγονός με τον κάτοικο της Ανθούσας που έδωσε τέλος στη ζωή του μόλις αντίκρισε το καμένο σπίτι του, ο κος Ζούτσος μας είπε τα εξής: «είναι φοβερό, απερίγραπτο αυτό που συμβαίνει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πάνω από 80 ετών και είχε δει το σπίτι του να καίγεται άλλες δύο φορές.

Χτες το απόγευμα, έφυγε από εκεί όταν δόθηκε η εντολή εκκένωσης. Σήμερα το πρωί γύρισε στο σημείο μαζί με τον γείτονά του από το διπλανό σπίτι για να δει τι είχε συμβεί. Είδε τον πάνω όροφο καμένο και μπήκε μέσα να δει τις ζημιές. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, ο γείτονας του άκουσε ένα πυροβολισμό και έσπευσε στο σημείο. Βρήκε τον γείτονα του νεκρό και ειδοποίησε την αστυνομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή