Φωτιά στην Πεντέλη – ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες

Φωτιά στην Πεντέλη – ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικό με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκάλεσε στο δίκτυο η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.

Ειδικότερα, επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικόμε 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Επί ποδός από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη βρέθηκαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς μέχρι αυτή την ώρα τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο.

Αναλυτικότερα, από την καταστροφική φωτιά, είχαν τεθεί από εχθές το βράδυ εκτός λειτουργίας 2 γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες σήμερα το πρωί ανήλθαν σε 4 Γραμμές Μέσης Τάσης, που τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 15.000 καταναλωτές.

Επίσης, με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης 100 περίπου στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.

Ωστόσο, με την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, έως σήμερα το μεσημέρι επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς
έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή