Φωτιά στη Λέσβο: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της Βρίσας – Δεν κινδύνευσε ο Σταυρός

Φωτιά στη Λέσβο: Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της Βρίσας – Δεν κινδύνευσε ο Σταυρός

Καλύτερη ήταν νωρίς το πρωί της Δευτέρας η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς έξω από τον οικισμό της Βρίσας στη Λέσβο, ο οποίος έχει εκκενωθεί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΛΕΣΒΟΣ. Καλύτερη ήταν νωρίς το πρωί της Δευτέρας η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς έξω από τον οικισμό της Βρίσας στη Λέσβο, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Πυροσβέστες και εθελοντές κατόρθωσαν να μην περάσει η πυρκαγιά και στον οικισμό του Σταυρού, ο οποίος επίσης έχει εκκενωθεί.

Το πρωί της Δευτέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις νερού, με τον αέρα να μην αποτελεί προς το παρόν εμπόδιο.

Συγκινητική είναι η συνδρομή νεαρών κτηνοτρόφων 20 έως 22 ετών από όλη τη Λέσβο, οι οποίοι βοηθούν με βυτία νερού στα αγροτικά τους.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι θα τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και στα δύο μέτωπα, Βρίσας και Σταυρού. 

Ο ίδιος τόνισε ότι χάθηκε το τουριστικό στα Βατερά, μια παραλία οκτώ χιλιομέτρων, η μεγαλύτερη του νησιού. «Μπορείς να κάνεις μπάνιο και να είναι όλα δίπλα σου καμένα;», διερωτήθηκε.

O Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει αναλάβει από την πρώτη ημέρα τη σίτιση όλων όσοι συνδράμουν στα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο στη Νότια Λέσβο και βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Ειδικότερα για τη στέγαση των δημοτών, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου, είτε με τα στελέχη του Δήμου που βρίσκονται στο Στάδιο Πολιχνίτου, προσφέρεται διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σκάλα Πολχνίτου και στην Καλλονή.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο φιλοξενίας και περίθαλψης των ζώων, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου στον δρόμο Πολιχνίτου –Βρίσας έναντι καταστήματος «Σαλταμάρα». Εκεί βρίσκεται η κτηνίατρος Μυρσίνη Τουρβαλή (τηλ. 6945207578).

Με τη συνδρομή του Oxygen Academy δε, παρέχονται υπηρεσίες Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι.

Για αύριο Τρίτη και για τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει ξεχωριστή συνεννόηση με τον υπεύθυνο κ. Μπαλή Τάσο στα τηλέφωνα 2253029334 και στο κινητό 6958454897.

Παράλληλα λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, διατίθενται για τους δημότες οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Υπενθυμίζονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2253350219, 220, 221.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή