Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στα Κρέστενα Ηλείας

Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στα Κρέστενα Ηλείας

Πηγές της Πυροσβεστικής μιλούν για 7.000 στρέμματα καμένου δάσους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στα Κρέστενα της Ηλείας και σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 7.000 στρέμματα πευκοδάσους και ελαιοκαλλιεργειών, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά ζώα στα ποιμνιοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή. Για σχέδιο εμπρηστών έκανε λόγο από την Ηλεία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για εμπρησμό με κατοίκους να λένε ότι πριν ξεκινήσει η φωτιά το καταστροφικό της έργο, ακούστηκαν εκρήξεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές της Πυροσβεστικής μιλούν για 7.000 στρέμματα καμένου δάσους. Υπάρχουν τμήματα του δάσους που έμειναν αλώβητα, καθώς η περίμετρος της φωτιάς ήταν μεγάλη, η άπνοια όμως της χτεσινής μέρας οδήγησε σε ύφεση.

Εκτός από την καταγραφή των ζημιών, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση επιτήρησης της περιοχής από αέρος με ελαφριά αεροσκάφη της πυροσβεστικής που περνούν πάνω από το καμένο δάσος.

Το γεγονός ότι υπάρχει και σήμερα άπνοια στην περιοχή, μειώνει τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Ένα οίκημα έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή