Πυρκαγιές: Καλή η εικόνα στη Μάνδρα, οριοθετημένη στο Χαϊδάρι, σε εξέλιξη στον Έβρο, χωρίς ενεργό μέτωπο στη Λέσβο

Πυρκαγιές: Καλή η εικόνα στη Μάνδρα, οριοθετημένη στο Χαϊδάρι, σε εξέλιξη στον Έβρο, χωρίς ενεργό μέτωπο στη Λέσβο

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τρίτη σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμένης έκτασης, οι οποίες όμως δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 17:05 ανατολικά της επαρχιακής οδού Αθηνών – Θηβών και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα, στις 18:02, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Νέος Πόντος και Νέα Ζωή, που τους ζητούσε να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

Οριοθετημένη η φωτιά στο Χαϊδάρι

Ακόμη, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 15:27 σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό, έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Έβρο, χωρίς ενεργό μέτωπο στη Λέσβο

Παράλληλα, πολύ καλύτερη είναι η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Έβρο και Λέσβο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς προς την Λευκίμμη, με την βοήθεια των εναέριων μέσων. Υπολογίζεται πως έχουν καεί μέχρι τώρα 25.000 στρέμματα δάσους. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Όσον αφορά στη φωτιά στη Λέσβο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βρίσας και Σταυρού που είχαν εκκενωθεί επιστρέφουν στα σπίτια τους. Τα δυο χωριά εκκενώθηκαν αφού η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της περιοχής πλησίαζε επικίνδυνα τους οικισμούς. Σήμερα, πέντε μέρες μετά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή