Στο κινητό οι ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης

Στο κινητό οι ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης

«Σήμερα κάνουμε άλλη μια επανάσταση μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ψηφιακή επανάσταση που συντελείται, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης που παρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το 2019, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ένας πομποδέκτης για όλους τους αυτοκινητοδρόμους.

«Αυτό που κάναμε το 2019 έπρεπε να έχει γίνει από 2014» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια «θα είμαστε έτοιμοι να χρεωνόμαστε ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουμε».

Αναφερόμενος στην σημερινή παρουσίαση, είπε ότι «σήμερα κάνουμε άλλη μια επανάσταση μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά».

Εξήγησε ότι με τον car wallet οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους το δίπλωμα και την ταυτότητα. «Θα μπορούμε να έχουμε την επιλογή να τα επιδεικνύουμε από το κινητό μας» είπε και συνέχισε: «Η καινοτομία αυτή βελτιώνει αφενός την καθημερινότητα των πολιτών και μειώνει την ταλαιπωρία ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει προβλήματα διαφάνειας».

Τα δύο έγγραφα θα μπορούν να αποθηκευτούν μέσα στο ψηφιακό πορτοφόλι, εκεί που ήταν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, και άμεσα θα τεθούν σε ισχύ.

Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι το κράτος διασφαλίζει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή