Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σκαμνάκης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σκαμνάκης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Αχαΐας, Δημήτρης Σκαμνάκης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Αχαΐας, Δημήτρης Σκαμνάκης.

Γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1942. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Παντείου.

Διετέλεσε Στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση και για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε. 
Εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Πάτρας από το 1975. Το 1978 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και πολιτεύτηκε πρώτη φορά το 1985. Διορίστηκε νομάρχης Ζακύνθου το 1986, Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το 1987 και περιφερειάρχης Ηπείρου το 2003.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Σκαμνάκη, που έφυγε σήμερα από κοντά μας. Έχοντας αγωνιστεί σθεναρά υπέρ της Δημοκρατίας στα χρόνια της δικτατορίας, εντάχθηκε το 1978 στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εξελέγη δύο φορές βουλευτής Αχαΐας. Με αίσθημα ευθύνης, ήθος και εντιμότητα, διέγραψε μία σπουδαία πολιτική διαδρομή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή & θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και μεγάλη συγκίνηση το ιστορικό στέλεχος της παράταξης, πρ. Βουλευτή Αχαΐας Δημήτρη Σκαμνάκη. Ο εκλιπών υπήρξε από τα νεανικά του χρόνια αγωνιστής της Δημοκρατίας με έντονη αντιστασιακή δράση. Τον αγαπούσα ως φίλο, τον τιμούσα ως πολιτικό», έγραψε στο twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή