Δίκη Φιλιππίδη: «Ήταν σαν να είχε ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη της» κατέθεσε φίλη θύματος

Δίκη Φιλιππίδη: «Ήταν σαν να είχε ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη της» κατέθεσε φίλη θύματος

«Είδα έναν άνθρωπο σκοτεινό, αμίλητο», κατέθεσε στενή φίλη ηθοποιού που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2014

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είδα έναν άνθρωπο σκοτεινό, αμίλητο. Σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερό, σαν να είχε ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της» κατέθεσε στη δίκη τού Πέτρου Φιλιππίδη η στενή φίλης της τρίτης ηθοποιού που καταγγέλλει τον θιασάρχη για απόπειρα βιασμού το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.

Η μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πως είχε συναντήσει το φερόμενο θύμα, λίγα λεπτά μετά το καταγγελλόμενο συμβάν: «Βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό».

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η φίλη της είχε κανονίσει επαγγελματικό ραντεβού με τον Φιλιππίδη και μετά από αυτό είχαν κανονίσει να συναντηθούν οι δυο τους. Όταν η φίλη της τής εξήγησε τι έγινε: «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτόν τον άνθρωπο».

Μεταφέροντας όσα της είπε η καταγγέλλουσα για την συνάντησή της με τον Φιλιππίδη, η μάρτυρας κατέθεσε: «Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κ. Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Η Α. αρνήθηκε αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες…».

Σε ερώτηση αν η φίλη της σκέφθηκε τότε να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, η μάρτυρας απάντησε «Όχι! Ο φόβος υπερίσχυσε. Φοβόταν ότι θα το βρει μπροστά της…», ενώ λίγο μετά συμπλήρωσε: «Ήταν μια σεξουαλική επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη την στιγμή πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης… Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της…».

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές. Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή