Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Ο 36χρονος σύντροφός της απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει με κατσαβίδι.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα, η 26χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χώρο.

Αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, η κ. Συρεγγέλα έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκαμ δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο 36χρονος σύντροφος της 26χρονης γυναίκας απείλησε ότι θα τη σκοτώσει με κατσαβίδι μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Ο άνδρας τη χτύπησε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ της έλεγε ότι θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις».

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε προχθές στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της άσκησης ενδοοικογενειακής σωματικής βίας, ενδοοικογενειακής σωματικής απειλής και εξύβρισης.

Ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, με τη γυναίκα να ξεσπάει σε κλάματα και να φωνάζει ότι «σύντομα θα κάνουν ρεπορτάζ και για εκείνη». Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί αστυνομική προστασία στην 26χρονη.

Σημειώνεται πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή