Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο οδηγός για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες – Ελεύθερος ο συνοδηγός

Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο οδηγός για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες – Ελεύθερος ο συνοδηγός

Οι κατηγορούμενοι παραδόθηκαν σήμερα το πρωί σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σε βάρος οικογένειας Γερμανών τουριστών στο Πέραμα της Κρήτης, την προηγούμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 38χρονος Κρητικός – για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη Δευτέρα – συνελήφθη και τον βαραίνει η κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος δράστης, ένας 36χρονος, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στη ασφάλεια Ρεθύμνου.

Οι κατηγορούμενοι παραδόθηκαν σήμερα το πρωί σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Ακολούθησε η σύλληψη του πρώτου και η προσαγωγή του δεύτερου.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω.

Από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους των συγκεκριμένων προσώπων. 

Το χρονικό

Σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, ο 38χρονος Έλληνας οδηγώντας όχημα 4×4 ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε και ο 36χρονος, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τουρίστες από τη Γερμανία.

Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Μήνυμα Θεοδωρικάκου

Στη σύλληψη των δύο καταζητούμενων για την επίθεση εναντίον των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στα social media, αναφέρει: «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο». 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή