Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

Την ίδια ώρα, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο ένας από τους δύο δράστες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα έρευνα για την καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου της Κρήτης ζητεί με παραγγελία του απο την ανακρίτρια Ρεθύμνου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία αναφέρεται πως η υπόθεση «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες απο όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει, επίσης, τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Στην παραγγελία σημειώνεται, ακόμη, πως η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η παρέμβαση Ντογιάκου έρχεται τη στιγμή που παρατηρήθηκε ήδη μια καθυστέρηση στη διαδικασία του αυτοφώρου και στη διαδικασία σύλληψης των δυο κατηγορουμένων. 

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 38χρονος συλληφθείς

Την ίδια ώρα, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο ένας από τους δύο δράστες. Ο 38χρονος διώκεται ποινικά για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν, όπως είπε, υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο δεύτερος φερόμενος δράστης, ένας 36χρονος, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στη ασφάλεια Ρεθύμνου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή