Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Πλημμύρες, καταπτώσεις βράχων και διακοπές ρεύματος προκάλεσαν μεταξύ άλλων τα έντονα καιρικά φαινόμενα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Καταπτώσεις βράχων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Παράλληλα, στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, τα έντονα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες – όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος – αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Επιπλέον, καταπτώσεις βράχων, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, ενώ σε τοπικά διαμερίσματα, όπως Διάβα, Πολυνέρι, Βαλκάνο, έχει σημειωθεί σε μεγάλη έκταση διακοπή ρεύματος. Στην Καλαμπάκα υπάρχουν πλημμυρισμένα υπόγεια και γίνονται αντλήσεις νερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή