Meteo: 40 χιλιοστά βροχής στην Αττική μέσα σε μόλις μία ώρα

Meteo: 40 χιλιοστά βροχής στην Αττική μέσα σε μόλις μία ώρα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 2500 κεραυνούς - Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Τρίτη στην Αττική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 39mm και καταγράφηκε στους μετεωρολογικούς σταθμούς στο Γκάζι και στη Βάρη σε χρονικό διάστημα σχεδόν μιας ώρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 2500 κεραυνούς. Στο παρακάτω γραφικό παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Meteo: 40 χιλιοστά βροχής στην Αττική μέσα σε μόλις μία ώρα-1

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την ισχυρή βροχόπτωση ήταν κυρίως στα δυτικά του νομού – ειδικότερα το Περιστέρι, τα Άνω Λιόσια, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου.

Το βράδυ της Τρίτης, διεκόπη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Τριπόλεως στο Κερατσίνι από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Πειραιώς, Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Επιπλέον, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.

Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα, και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή