Καταδιώκοντας Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη

Καταδιώκοντας Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη

Ολα ξεκίνησαν με τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στις 10.15 το πρωί της 19ης Αυγούστου στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου – Περάματος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα ξεκίνησαν με τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στις 10.15 το πρωί της 19ης Αυγούστου στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου – Περάματος. Ενα αγροτικό όχημα με δύο ντόπιους κτηνοτρόφους, βγαίνοντας από πλαϊνό δρόμο, χτύπησε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μιας οικογένειας Γερμανών τουριστών στο μπροστινό αριστερό μέρος του και επιχείρησε αρχικά να τραπεί σε φυγή. Οσα βίαια γεγονότα ακολούθησαν, γρονθοκοπήματα, απειλή με μαχαίρι και επικίνδυνη καταδίωξη, οδήγησαν στον σχηματισμό δικογραφίας για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και σε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χθες, για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να μη δυσφημιστεί η εικόνα της χώρας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Παρεδόθη ο 38χρονος οδηγός, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές, η οικογένεια των Γερμανών έκανε σήμα στο αγροτικό όχημα να σταματήσει, αφού χτύπησε το αυτοκίνητό της. Εκείνο φρέναρε απότομα μπροστά τους και ο οδηγός του αγροτικού φέρεται να βγήκε από το όχημά του και να χτύπησε με γροθιά έναν εξ αυτών στο πρόσωπο από το ανοιχτό παράθυρο. Ακολούθησε πάλη, ενώ ο οδηγός του αγροτικού επέστρεψε στο όχημά του, απ’ όπου φέρεται να πήρε ένα μαχαίρι και να απείλησε τους τουρίστες. Τότε εκείνοι μπήκαν στο αυτοκίνητο για να διαφύγουν. Η περιπέτειά τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί.

Το αγροτικό καταδίωξε τους Γερμανούς. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς χτυπώντας το αυτοκίνητο από πίσω, με σκοπό να το βγάλει από τον δρόμο. Οταν έφθασαν στο Πέραμα Μυλοποτάμου, το αγροτικό προσπέρασε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, του έκλεισε τον δρόμο και με την όπισθεν συνέχισε να το χτυπάει από μπροστά. Χρειάστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παρέμβουν παρευρισκόμενοι πολίτες για να απεγκλωβίσουν το αυτοκίνητο των παθόντων. Μέρος της καταδίωξης καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας δικηγορικού γραφείου, όπου το αυτοκίνητο των δραστών εγκλώβισε εκείνο των τουριστών. Το υλικό έχει κατασχεθεί από τις αστυνομικές αρχές. Ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο δικηγόρος του Διονύσης Βέρρας ανέφερε ότι η υπόθεση έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για συμπλοκή που θα απασχολούσε ένα μονομελές Πλημμελειοδικείο. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι οι Γερμανοί επιτέθηκαν πρώτοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή