Πανεπιστήμια: Σύσκεψη αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. με πρυτάνεις για τα σχέδια ασφάλειας στα ΑΕΙ

Πανεπιστήμια: Σύσκεψη αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. με πρυτάνεις για τα σχέδια ασφάλειας στα ΑΕΙ

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας των ΑΕΙ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία των σχεδίων ασφάλειας από πλευράς Πανεπιστημίων, για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και την έναρξη λειτουργείας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ήταν το θέμα σύσκεψης που είχε σήμερα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας με τους πρυτάνεις τεσσάρων Ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ οι τέσσερις πρυτάνεις που συμμετείχαν ήταν οι Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος (ΕΚΠΑ), Ανδρέας Μπουντουβής (ΕΜΠ), Δημήτριος Μπουραντάς (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Νικόλαος Παπαϊωάννου (ΑΠΘ).

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας των ΑΕΙ, που προβλέπεται από τους νόμους 4777/21 και 4957/22.

Σημειώνεται, ότι για να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας στα Πανεπιστήμια και η λειτουργία των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), πρέπει να υποβληθούν σχέδια ασφάλειας από κάθε Πανεπιστήμιο, στα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, κάτι όμως που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή