Ο Μάριος για τη φανέλα του Γιάννη: «Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό το μοναδικό όνειρο!»

Ο Μάριος για τη φανέλα του Γιάννη: «Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό το μοναδικό όνειρο!»

Ο φίλαθλος, Μάριος Ψαραδέλλης, μιλάει στην «Κ» για τις συγκινητικές στιγμές που έζησε

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές έζησε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ ένας φίλαθλος της Εθνικής ομάδας και μεγάλος φαν του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο λόγος για τον φίλαθλο, Μάριο Ψαραδέλλη, ο οποίος μετά την άνετη νίκη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ απέναντι στην Εθνική Βελγίου, βρέθηκε δίπλα στον τεράστιο, διεθνή αθλητή, φωτογραφήθηκε μαζί του και πήρε μάλιστα και τη φανέλα του υπογεγραμμένη από τον ίδιο. Ο τυχερός φίλαθλος, συγκινημένος ακόμα με τις στιγμές που έζησε, εξιστόρησε στην «Κ» τι συνέβη αμέσως μετά τη νίκη και τους 26 πόντους που πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Είμαι 27 χρονών. Πηγαίνω στο γήπεδο όποτε μου δοθεί η ευκαιρία. Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα γήπεδα το ίδιο καλή πρόσβαση για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Στο ΟΑΚΑ είναι καλύτερα τα πράγματα. Χτες ειδικά είχα και καλή ορατότητα γιατί ήμουν κοντά στο παρκέ. Μπορούσα να δω το παιχνίδι και να το ευχαριστηθώ. Παθιάστηκα πολύ!

Ο Μάριος για τη φανέλα του Γιάννη: «Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό το μοναδικό όνειρο!»-1

Για αυτό που μού συνέβη με βοήθησε ένας καλός μου φίλος, ο οποίος με συνοδεύει συχνά στο γήπεδο. H κόρη του έχει και αυτή αναπηρία και τρέχω μαζί της στους μαραθώνιους της Αθήνας. Όταν τελείωσε λοιπόν ο αγώνας ο φίλος μου με ρώτησε: “Πάμε να βγάλεις μια φωτογραφία με τον Γιάννη; Δεν σου υπόσχομαι τίποτα, αλλά ας το προσπαθήσουμε.” Ήταν δύσκολο μέσα σε όλο αυτό τον πανικό να βρεθούμε κοντά του μέσα στο γήπεδο και ένας από τους υπεύθυνους μάλιστα μάς είπε ότι φοβόταν μήπως βρει τον μπελά του. Τον πείσαμε όμως και προχωρήσαμε.

Ο Γιάννης μιλούσε με προπονητές και συναθλητές του. Ο φίλος μου τον πλησίασε και τον ρώτησε: “Θα βγάλετε μια φωτογραφία με τον φίλο μου τον Μάριο;’ Και εκείνος είπε χωρίς καμία σκέψη: ‘Βεβαίως!’ Αμέσως μετά τη φωτογραφία που με έβγαλε ο φίλος μου με το κινητό του, ο Γιάννης με ρώτησε: “Θέλεις και τη φανέλα μου;” Πριν προλάβω να απαντήσω, την είχε ήδη βγάλει και την υπέγραφε εκεί μπροστά μου.

Ο Μάριος για τη φανέλα του Γιάννη: «Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό το μοναδικό όνειρο!»-2

Τότε, άρχισε να έρχεται καταπάνω μας ένα πλήθος δημοσιογράφων, φωτογράφων και κάμεραμεν. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Ήταν συγκλονιστικό! Και την ίδια στιγμή άκουγα τον κόσμο μέσα στο γήπεδο να τον αποθεώνει και να φωνάζει. Μιας και δεν μπορώ να την πιάσω με τα χέρια μου, ο Γιάννης άφησε τη φανέλα στα πόδια μου. Έτρεμα ολόκληρος. Μόνο όταν γύρισα αργά το βράδυ στο σπίτι σκέφτηκα: ‘ρε φίλε, τι έχει γίνει εδώ;’. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό το μοναδικό όνειρο!

Όσοι θαυμάζουμε πολύ τον Γιάννη ας παρατηρήσουμε το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει: ούτε για εκείνον η ζωή ήταν εύκολη. Για να φτάσει στο σημείο που είναι, έχυσε πολύ ιδρώτα. Και τώρα βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ και κάνει όλους εμάς τους Έλληνες υπερήφανους».

Ο Μάριος για τη φανέλα του Γιάννη: «Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτό το μοναδικό όνειρο!»-3
Η φανέλα της Εθνικής που φοροούσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρεμασμένη στο δωμάτιο του Μάριου

Ο Μάριος μάς είπε λίγα λόγια και για τη ζωή του, τα όνειρά του και την καθημερινότητά τoυ.

«Κάποιες φορές, η ζωή δεν είναι γενναιόδωρη με ανθρώπους σαν και εμένα αλλά έρχονται άλλες στιγμές που ζούμε κάτι το ανεπανάληπτο.
Εγώ είμαι εκ γενετής ΑμεΑ, πάσχω από εγκεφαλική παράλυση αλλά επειδή δεν μου αρέσει αυτός ο βαρύς όρος προτιμώ την πιο επιστημονική ονομασία της ασθένειας: νόσος του Little.

Έχω κάνει πολλά στη ζωή μου και συνεχίζω να κυνηγάω αυτά που θέλω. Έχω σπουδάσει ψυχολογία και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική ψυχολογία για τα παιδιά. Συνεχίζω να σπουδάζω. Το 2019 και το 2020 διατέλεσα δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου. Εδώ και τρία χρόνια συμμετέχω ενεργά στον μαραθώνιο της Αθήνας. Έχω τέσσερα αδέρφια και οι γονείς μου έδωσαν αγώνα για να μας μεγαλώσουν. Επίσης είμαι φανατικός Παναθηναϊκός. Όσο για τη φανέλα του Γιάννη την κρέμασα σε έναν τοίχο στο δωμάτιο μου. Πρώτα τη φόρεσα όμως μια φορά για να το ευχαριστηθώ ακόμα περισσότερο!»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή